Søk
 

 More From Region

 

Byer:

Allmenn informasjon

Eilat
​Vinterstid er Eilat spesielt tiltrekkende for europeiske turister som foretrekker å feriere i et varmere og  mer behagelig klima mens byen om sommeren er et yndet reisemål for israelere. Hemmeligheten bak denne lille byens sjarm er den gunstige plasseringen helt i den nordlige spissen av Eilatbukta. Kombinasjonen av et varmt klima, et tropisk hav og en fabelaktig bakgrunn av ville, nakne granittfjell har forvandlet byen til en helårs turistperle.

På denne siden:

 

Gjennom årenes løp har Eilat utviklet seg til å bli den ultimate ferieby. Her finnes hoteller og strender fullpakkede av tusenvis av israelske feriegjester og turister fra alle verdenshjørner, som alle kommer hit for å slappe av på landets sørligste punkt.

Eilats plassering gjorde byen strategisk uunværlig i løpet av de mange historiske periodene da byen tjenestegjorde som havn – allerede fra Kong Salomos dager (som bygget en stor skipsflåte her som han sendte mot Ophir), til nabateanerne, romerne, araberne og korsfarerne, alle tidligere herskere over Israels land.

Det moderne Eilat ble grunnlagt i 1950. Tidlig i 50-årene fikk den nye byen en kai som senere videreutviklet seg til den havnen som skulle utgjøre grunnlaget for Eilats økonomi. Mot slutten av 60-tallet hadde turistindustrien virkelig begynt å skyte fart i byen, og i dag er Eilat et paradis for turister, reisende og feriegjester.

Bukta er en av hovedattraksjonene, takket være de vakre strendene, de mangfoldige vannsportmulighetene, og noen av de beste dykkerstedene i verden. Sør for byen ligger Coral Reserve, hvor et vell av vakre tropiske fisker svømmer blant revene. Innen reservatets grenser ligger Undervannsobservatoriet, komplett med et marint museum med samlinger av fascinerende sjødyr. Ikke langt fra observatoriet ligger Delfinrevet hvor en fastboende flokk delfiner alltid gleder seg over besøk.

Byens mange og varierte restauranter passer for enhver smak, og det finnes også klubber, fargerike butikker og en promenade langs den nordre kyststripa som er åsted for levende basarer om sommeren. Byen innehar også flere attraksjoner for barn og familier, som en fornøyelsespark og en ny ”Kings City” (en hi-tech temapark for hele familien basert på bibelen og bibelhistorier). Eilat har også en IMAX-kino hvor man kan se 3-D filmer, og mange flere fritidsaktiviteter å velge mellom.


Nord for byen og Eilatfjellene ligger Aravaregionen, en tørr og regnfattig ørken. Men inne mellom de  solstekte fjellene fins det mange vakre naturperler i tillegg til arkeologiske og historiske severdigheter. Eilat er derfor et godt utgangspunkt for spesialturer i området, som f.eks. kamelritt, jeepturer og mye mer.

 

For mer informasjon:
http://www.eilat.com

 

 Sites & Attractions

 
The winery was established in 2001 and it produces approximately 6000 bottles
Five sandstone pillars at the foot of the western cliff of the Amram crater, at the sou...
​Marina Divers Dive Center - Located at Coral Beach, about five kilometers south of Eil...
THE MAX ENTERTAINMENT PALACE – 3 attractions for the entire family: EVO Show – a breath...
An activity center for birdwatchers, with an office that organizes tours of the beautif...
Diving and water sport center.
 

 Accommodations

 
Hotel in the center of Eilat. Some of the rooms have a patio facing the outdoor swimmin...
The hotel has rooms of various standards, equipped with a safe and a refrigerator. Some...
Hotel located on Eilat’s South Beach opposite the Coral Beach Nature Reserve. The hotel...
​Herods Boutique Hotel Eilat is an opulent luxury hotel with an intimate atmosphere for...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Uten navn

 
Eilat