Søk
 

 More From Region

 

Kapernaum

Bibelens land
I Kapernaum – kjent som Jesu “egen by” (Matt 9,1) – får frasen “i Jesu fotspor” en helt ny og gripende betydning.

På denne siden:

Kapernaum I Kapernaum – kjent som Jesu “egen by” (Matt 9,1) – får frasen “i Jesu fotspor” en helt ny og gripende betydning. Når du sitter på steinbenkene i Kapernaums eldgamle synagoge så er det ikke vanskelig å forestille seg at det var akkurat her Jesus underviste (Mark 1,21; Joh 6,59) og helbredet en mann som var besatt av en uren ånd (Mark 1,23-27).

Det var nettopp denne synagogen, hvis grunnmur fremdeles er synlig i dag, som ifølge Lukas  ble bygget av offiseren som var bekymret for helsen til sin tjener og fikk Jesus til å helbrede ham (Luk 7,3-5). Jesus vekket også synagogeforstanderens datter fra de døde (Luk 8,49-53).

Ruinene som omgir deg her, fra hjem med alminnelige redskaper fra dagliglivet til steinvegger prydet med forseggjorte utskjæringer, fungerer som kraftige påminnelser om Jesu spådommer om byen (Matt 11,23).

Et av høydepunktene er Peters hus, hvor Jesus helbredet Peters svigermor (Matt 8,14-15; Mark 1,29-31). Peters hus var en enkel bopel på linje med de mange andre husene som arkeologene har gravet opp i denne lille fisker- og bondelandsbyen. Til forskjell fra de andre bygningene, imidlertid, har kristne pilegrimer etterlatt seg ikke mindre enn 131 inskripsjoner på disse sagnomsuste veggene. Jesu og Peters navn dukker ofte opp, i tillegg til kors, navn på pilegrimer og velsignelser.

I midten av det fjerde århundre ble det bygget en stor kirke med Peters hus som midtpunkt. Kirkens mosaikkgulv er fremdeles synlig i dag. For noen få år siden ble en moderne kirke bygget over ruinene. Veggene her inne, en syntese av det gamle og det nye, bærer vitne om den vedvarende ærbødigheten for dette stedet og de helbredelsene som har funnet sted her. Her, i hjertet av Kapernaum og i sentrum av Jesu galileiske menighet.

En kort spasertur unna ligger den berømte gresk-ortodokse De tolv disiplers kirke med sin iøynefallende røde kuppel.
 

 Sites & Attractions

 
Prehistoric Museum of the Khula Valley, displaying prehistoric utensils and remains of ...
The purpose of this site is to preserve the Palmakh's heritage and to pass it on. There...
 

 Accommodations

 
Intimate hotel part of which was built in 1948. Breakfast is served in the hotel dining...
Guest units surrounded by a grassy area, with balconies facing the Jerusalem hills and ...
Hotel in the eastern part of the city on Salah e-Din Street. There are 54 rooms availab...
The renovated hotel has parquet floors, transparent walls in the lobby, and a gourmet r...
 

 Video

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Uten navn

 
Generel info Galilee