Søk
 

 More From Region

 

Safed

Safed er en pittoresk by bebodd av spiritualister og kunstnere, innhyllet i mystisisme og mysterier og gjennomsyret av en hellig atmosfære. Når du besøker Safed vil du føle byens varme omfavnelse som du vandrer gjennom de gamle gatene forbi sjarmerende steinhus. Den gode auraen forsterkes av de mange åpne kunstnerstudioene og verkstedene som finnes i flere av husene.

På denne siden:

Safed

En tur innom byen Safed (Tsfat), med sin fabelaktige utsikt og krystallklare fjelluft, er en himmelsk opplevelse.

 

Den antikke galileiske byen er den høyest beliggende byen i Israel. Utsikten over Galilea fra byens tak er særlig spektakulær vinterstid: Klare grønne fjell med Hermonfjellets hvite snødekte tinde i bakgrunnen.

  

Safed er en av fire hellige byer i Israel. Byen har vært et åndelig senter helt siden 1600-tallet da den var arnestedet for Kabbala (jødisk mystisisme). De kabbalistiske mystikerne levde, studerte, underviste og skrev bak byens murer og flere av gravene her er gjenstand for stor ærbødighet.

De eldgame billedskjønne alléene i det jødiske kvarteret er krydret med skjulte nisjer og vakre synagoger hvis rike fortid stråler ut fra de høye takene, de fargerike dekorasjonene og de gamle Torah-rullene.

 

Kunstnerkvarteret befinner seg i Safeds gamle arabiske kvarter. Her bor og arbeider kunstnere i sine studioer inne i gamle og storslagne hus. Malerier og installasjoner fyller utstillingsvinduene og blir vakre blikkfang for spaserende gjester på vei gjennom de smale passasjene.

 

Safed har også spennende museer som forteller om byens historie, luksuriøse hoteller som bevarer byens antikke karakter og en enorm festning fra korsfarertiden. Her kan man også oppleve utallige fargerike og stemningsfulle festivaler.

 

Et besøk til Safed - forbi drueklaser som klynger seg oppover steinhusenes buehvelvinger, gjennom dekorerte jernporter, spaserende på gamle brosteiner, sittende på verandaer for virkelig å nyte den vakre utsikten - er som å vandre gjennom et maleri. Safed er en by for feriegjester og turister og en by av kunstnere og rabbinere, historie og tradisjon.

 

Oppdag Safeds urgamle mysterier og les mer om byen: www.safed.co.il

 

 Sites & Attractions

 
Museum reenacting the construction of the first Khoma U-Migdal settlement and the chain...
The museum is located near Kdumim Square and displays the history of Jaffa since the Ca...
Five sandstone pillars at the foot of the western cliff of the Amram crater, at the sou...
The purpose of this site is to preserve the Palmakh's heritage and to pass it on. There...
 

 Accommodations

 
The hotel is located near the diamond bourse in Ramat Gan next to the business center a...
A small hotel with facilities that include a fitness room, synagogue, mini bar and kitc...
The hotel is situated on the Tel Aviv beach within walking distance from shopping and e...
A homey, relatively new inn, located about a kilometer from Kfar Tavor. An excellent st...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Uten navn

 
Generel info Galilee