Søk
 

More From Region

 

Tiberias

​Tiberias ligger ved kysten av Genesaretsjøen og er Israels laveste by; 200 meter under havet. Hit kommer det tusenvis av turister og reisende hvert eneste år.

Tiberias er en attraktiv by året rundt, med sin naturlige skjønnhet, sine bedagelige strender og et bredt spekter av mulige aktiviteter i byen og i de nærmeste omgivelsene.

På denne siden:

Tiberias

Tiberias (Tverya) kunne nesten vært et synonym til "Ferie" i en israelsk ordbok. Her kan du ta del i et bredt spekter av aktiviteter i en by som gir deg muligheten til å blande tilbakelent avslapning med vakker natur, historie med moderne severdigheter, meditativ ro med actionfylt vannsport, og pilegrimssteder med unike turistattraksjoner.

 

Som gjest vil du oppdage en livlig turistby som tilbyr et stort spekter av severdigheter og aktiviteter for alle aldre. Byen har 30 hoteller og dette tallet innbefatter både luksushoteller, gjestehus og ungdomsherberger. De fleste hotellene ligger på stranden og skjemmer daglig bort feriegjester med sine fasiliteter. Store idylliske hager, en vannpark for hele familien, restauranter og barer og ekstrem vannsport er kun en liten smakebit på de omfattende tilbudene.

 

Det finnes også en rekke hoteller i Tiberias' gamleby nær sjøen og marinaen. Fra marinaen kan man bli med på båtturer på Genesaretsjøen eller bare sitte på en sjøsiderestaurant og nyte de vakre solnedgangene. Den romantiske promenaden brer seg utover langs sjøsiden nær marinaen og her ligger det mange kaféer og restauranter som spesialiserer seg på ferskvannsfisk rett fra innsjøen.

 

Fra gamlebyen og promenaden fortsetter den sentrale gangveien opp til bykjernen. Dette er et livlig kommersielt senter fylt av varierte restauranter, kaféer, livfulle puber, iskremboder og suvenirbutikker. Dette området er spesielt livlig om sommeren og en shoppingtur gjennom basarene akkompagneres av moderne musikk. Nær gangveien kan besøkende få en litt annerledes omvisning gjennom byen ved å sette seg i en av de mange fargerike hestevognene som alltid står klare.

 

På den andre siden av gangveien ligger Tiberias' berømte fiskemarked. Fiskeindustrien er høyt utviklet og dusinvis av fiskebåter drar ut på innsjøen hver morgen og kommer tilbake fulle av fersk fisk  som selges på det lokale markedet. I nærheten av markedet ligger et populært falafelkompleks som tiltrekker tusener av sultne gjester på jakt etter de varme og ferske smakebitene. Du vil mer enn gjerne bli tilbudt smakstester av eierne av falafelbodene i håp om at du vil velge akkurat deres varer til lunsj.

 

Ovenfor falafelbodene finnes det et stort offentlig auditorium hvor større begivenheter, feiringer og konserter er åpne for publikum.

 

I Tiberias finnes også Dona Gracia-museet. Museet forteller historien til Gracia Nasi som brukte sin anseelige rikdom til å redde mange jødiske flyktninger fra den spanske inkvisisjonen og til å bygge en jødisk by i Tiberias. Slottet er et museum og er delt opp i saler som hver for seg forteller historien om Dona Gracia og den historiske perioden hun var en del av. Alt formidles gjennom fargerike tablåer, landskap og lyder fra renessansen.

 

Sør for gamlebyen ligger Hamat Tiberias nasjonalpark. Her finnes sytten varme kilder hvis 60-graders vann er iblandet ca. 100 mineraler med unike teraupetiske kvaliteter som kun finnes her. Stedets helbredende egenskaper har vært kjent i 2000 år og badene har trukket til seg folk siden tidenes morgen. Vannet fra kildene er grunnlaget for det velrennomerte kurstedet Tiberian Springs. Dette spa-anlegget tilbyr adskillige varme mineralkilder, luksuriøse kroppsbehandlinger og unike helsebehandlinger i rolige omgivelser med vakker utsikt til Genesaretsjøen.

 

Genesaretsjøen har vært et valfartssted i tusenvis av år, både som en kilde til vann og levebrød. Historien har gjort både Tiberias og Genesaretområdet viktige for både kristne og jøder. Herodes Antipas grunnla byen i 17 - 22 evt. og navnga byen etter sin beskytter, den romerske keiseren Tiberius. Fra det andre til det tiende århundret var Tiberias den største jødiske byen i Galilea og fungerte både som det jødiske folkets politiske og religiøse arnested så vel som sentrum for jødisk åndelig kreativitet.

 

Et par år etter byens grunnleggelse, rundt år 30 evt., flyttet Jesus Kristus sin base til Genesaretsjøens nordre kyst, hvor flere velkjente mirakler fant sted. Det var blant annet her han gikk på vannet. Som kristendommen økte i popularitet ble mange kirker reist i Tiberias og i de omkringliggende områdene.

 

Siden byens grunnleggelse har Tiberias alltid vært bebodd og flere bygninger og ruiner fra ulike epoker står velbevarte tilbake. I gamlebyen, som ble bygget under korstogene og det ottomanske imperiet, finnes flere bygg fra tidlige tider, blant dem Daher El-Amars festning fra det 18. århundre, et jødisk rituelt bad, bymurenes sorte basaltlevninger, og St. Peterskirken. Dagens kirke ble konstruert oppå ruinene til en korsfarerkirke som hadde et kirkeskip med smale vinduer som minner om kuøyer. Slik virket skipet som skroget til en veltet båt. Den moderne kirkens fokus er kunstneriske avbildninger som symboliserer de fire evangeliene under en inskripsjon av Jesu ord til Peter "Vær gjeter for sauene mine!". Glassmaleriene på vinduene avbilder fisk og hellige figurer, mens gårdsplassen bak kirken huser en kopi av en statue av Peter som ble brakt fra Roma til Tiberias i 1833.

 

Mange kirker ble også reist utenfor gamlebyens murer. Konserter holdes også fra tid til annen innenfor basaltveggene til den beskjedne Skottlandskirken som ble grunnlagt av Dr. David Watt Torrance, som forøvrig også grunnla Tiberias' første sykehus, eller i de frodige kysthagene utenfor kirken. På den andre siden av veien ligger Scots Hotel, som tar i mot kristne pilegrimer som besøker området.

 

Ved promenadens sørligste endepunkt finnes en kirke og et kloster, begge gresk ortodokse, inklusive tre bønnehus og en mur prydet med religiøse ikoner.

 

Ta godt fottøy på og følg stiene oppover Berenicefjellet i nærheten. Her kan du nyte en spektakulær utsikt og utforske Ankerkirkens imponerende ruiner. Kirkens særegne navn kommer fra det tunge ankeret som ble funnet i midten av steinalteret. Gå videre til fjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen og drøm deg tilbake til den tiden da Jesus talte om tro, håp og kjærlighet og valgte sine tolv disipler.

 

Nord for Tiberias, i nærheten av Genesaretsjøen, ligger en YMCA-enhet med en fortryllende privat strand, gjesterom og en liten kirke med en panoramisk utsikt over Genesaretsjøen.
Sør for Tiberias ligger Yardenit, som kristendommen tradisjonelt anerkjenner som stedet Jesus ble døpt. Tusenvis av troende kommer hit hvert år for å dykke seg i vannet.

 

I tillegg til en rekke kristne hellige steder, er det også gravlagt flere jødiske vismenn her. Dette gjør Tiberias til en av Israels hellige byer. Pilegrimer flokker til gravkamrene til rabbinerne Akiva,  Yochanan Ben-Zakai, Meir Baal HaNess og gravkammeret til den store filosofen og vismannen Maimonides. Hans gravsted er et yndet valfartssted hvor menn og kvinner som kommer for å be om levebrød, en partner og til og med fruktbarhet.

 

Sites & Attractions

 
The winery was established in 2003 and it produces approximately 100,000 bottles annual...
The winery was established in 2008 and it produces approximately 3,000 – 5,000 bottles ...
The winery was established in 1998 and it produces approximately 100,000 bottles annual...
The winery was established in 2006 and it produces around 20,000 bottles annually. The ...
The winery was established in 2000 and it produces around 1,000,000 bottles annually. T...
The winery was established in 1995 and moved to its current location in 1999. The produ...
 

Accommodations

 
​Luxury compound containing two luxury suites with all the amenities. Large pool area h...
A beautiful suites complex planted in the heart of a peace
Generel info Galilee