Søk
 

 More From Region

 

Cæsarea

Historie land
Cæsarea er en by som hører både fortiden og fremtiden til, det nye side om side med det urgamle. Mens det nye Cæsarea er prydet med storslåtte moderne hjem, tilbyr det gamle Cæsarea turister synet av ruiner av unike, imponerende bygninger. Mens golfspillere koser seg på frodige fairwayer, blir hestekappløp fra fortiden levendegjort i nasjonalparkens enorme hippodrom. Mens det moderne Cæsarea er rolig og fredelig, badet i samtidsarkitekturens harmoniske glød, er det gamle Cæsarea fullt av liv med turister som kommer for å se fortidige underverker bygget av en av antikkens største byggere - Kong Herodes.

På denne siden:

Caesarea

Cæsareas antikvitetspark er en av Israels mest imponerende parker og huser unike bygg fra ulike epoker, stumme vitner til de omveltningene som har rammet Cæsarea de siste 2.300 årene. Stående side ved side på et areal på 500 mål, finner man her arkitektoniske levninger fra den hellenistiske epoken (det tredje århundre fvt.) til korsfarerepoken (det tolvte århundre), når Cæsarea var en havneby og i mange år fungerte som Israels hovedstad. Cæsarea ble gitt til Kong Herodes som en gave av Augustus Caesar og har fått sitt navn etter ham. Herodes bygget en massiv havn ved siden av underholdningsfasiliteter, badehus og templer. I den bysantinske perioden var Cæsarea et viktig kristent senter. Kristendommens tidlige fedre (Origen og Eusebius) bodde her og iht. kristen tradisjon var det her den første idoltilbederen ble konvertert - den romerske centurionen Kornelius. Under korsfarerepoken ble byen befestet med murer og porter, som til slutt ble ødelagt av mamelukkenes erobring i det trettende århundre.

 

En omvisning i nasjonalparken er som å vandre gjennom en fortelling. Spaserende mellom de eldgamle bygningene kan man både sanse hvordan folk levde her for tusenvis av år siden og sette pris på moderne samtidige opplevelser, så som de forførende musikkkonsertene som holdes i det vakre romerske teateret. Man kan gå langs bymurene og rundt tårnene, vandre gjennom ruinene av slottet og de ulike templene, se på hestekappløp i hippodromen, besøke den gamle havnen og se på de interaktive tredimensjonale datasimulasjonene av byens fortid. Ved havnen holdes det kulturfestivaler året rundt og disse tilbyr et bredt spenn av aktiviteter: historiske gåter, jeepturer, skyting på blink med et stort utvalg av våpen, paintball, Tai Chi på stranden, toga-verksteder og skattejakt. Langs Cæsareas strand kan man nyte naturens skjønnhet og dykkerentusiaster kan utforske undervannsruinene i den arkeologiske parken ved siden av havnen.

 

Side om side med alle ruinene finnes moderne kaféer, eiendommelige restauranter, romantiske hjørner og en sandrik strand, og ikke langt unna ligger den gamle akvedukten som brakte vann til antikkens Cæsarea, 9 kilometer unna. Ved siden av nasjonalparken ligger den landlige byen Cæsarea som tok sitt navn fra den antikke byen. Byen er full av aktiviteter, inklusive golfbaner, en luksuriøs spa, hoteller i toppklassen, Ralli Kunstmuseum og en historisk severdighet: Restene av et storslått palass med et mosaikkgulv dekorert med utrolige fugler og en sjelden og unik bordplate innlagt med glass og gull.

 

 Sites & Attractions

 
Ralli Museum 1 – Founded by Harry Recanati, the museum’s various exhibition halls displ...
Five sandstone pillars at the foot of the western cliff of the Amram crater, at the sou...
According to one Druze tradition, Nebi (prophet) Yaf’ouri, was a mystic whose high mora...
The purpose of this site is to preserve the Palmakh's heritage and to pass it on. There...
The museum depicting the history of excavations in the Ophel and in the areas south and...
The winery was established in 1995 and moved to its current location in 1999. The produ...
 

 Accommodations

 
A beautiful suites complex planted in the heart of a peace
​Luxury compound containing two luxury suites with all the amenities. Large pool area h...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Uten navn

 
Middelhavskysten