Søk
 

 More From Region

 

Netanya

​Netanya er en livlig by ved sjøen på Sharons kystflate og er et ettertraktet turistsenter som trekker til seg tusenvis av besøkende hvert år. De nydelige strendene som strekker seg langsmed hele byen og dens mange feriefasiliteter og hoteller har gjort Netanya til en populær ferieby for turister. På oppdagelsesferd i Netanya kan man høre turister fra hele verden snakke en mengde språk i gatene.

På denne siden:

Netanya

Netanya var opprinnelig en moshava – en liten jordbrukslandsby med sitruslunder og en blomstrende turistnæring. Siden tredvetallet har byen også blitt et senter for diamantsliping som gir arbeidsplasser til mange av innbyggerne her.


I dag er Netanya en ferieby med masse aktivitet. Byen har dusinvis av hoteller og gjestehus, sjarmerende kaféer, restauranter med en stor bredde av smaker og stiler, motebutikker, supermarkeder, gallerier og underholdningssteder. Festivaler og andre evenementer holdes i Netanya året igjennom, og gjør byen til et livlig samlingssted


Bykjernen har en matbasar som er kjent for sine fargerike boder og eksotiske aromaer. Her finnes også et autentisk marked åpent hver uke i industriområdet hvor du kan finne klær, sko, smykker og andre varer.


Det beste trekket ved Netanya er de vakre strendene som strekker seg 12 kilometer langs byens kyst. Badestrendene har sports- og feriefasiliteter for hele familien og de er fylt med bade- og ferie-gjester hele sommeren igjennom. Ruvende over stranden står en kjede med barske klipper - de eneste av sitt slag i Israel - og langs dem går en lang promenade med flott utsikt til havet. Promenaden er en del av "Israelsveien" - en markert vandringssti som strekker seg over hele landet fra Kibbutz Dan i nord til Eilat i sør.


Netanya har en fremragende rolle i lokalhistorien. Det finnes flere interessante severdigheter så som Um Khaled Khan som daterer tilbake til Mamelukk-perioden. I den nærliggende parken står det et morbærtre som er tusen år gammelt. I Prinat Shabtai-museet kan du se en utstilling av jemenittisk folklore, og Diamantsenteret har en utstilling av diamanter og en modellminiatyr av en diamantgruve.


Naturelskere kan spasere gjennom den søndre delen av byen hvor det finnes flere store naturreservater, inkludert sverdliljereservatet, hvor det finnes en stor konsentrasjon av sjeldne lilla sverdliljer som  blomstrer i februar og mars, Nahal Poleg naturreservat som inneholder fauna som er unikt for området, og Udimreservatet hvor det finnes en kilde med skilpadder, fisk og vannfugler.

 

 Sites & Attractions

 
The purpose of this site is to preserve the Palmakh's heritage and to pass it on. There...
 

 Accommodations

 
Simple, dome-roofed rooms. The site overlooks the Ayalon Valley, Latrun Monastery and c...
Hotel built as a square surrounding a courtyard with pools, palm trees, hammocks and ch...
Modest hotel also serving Jewish religious families with children.
Hotel rooms overlook the mountains of Judea and are suitable for small families. Some r...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Uten navn

 
Middelhavskysten