Søk
 

More From Region

 

Netanya

​Netanya er en livlig by ved sjøen på Sharons kystflate og er et ettertraktet turistsenter som trekker til seg tusenvis av besøkende hvert år. De nydelige strendene som strekker seg langsmed hele byen og dens mange feriefasiliteter og hoteller har gjort Netanya til en populær ferieby for turister. På oppdagelsesferd i Netanya kan man høre turister fra hele verden snakke en mengde språk i gatene.

På denne siden:

Netanya

Netanya var opprinnelig en moshava – en liten jordbrukslandsby med sitruslunder og en blomstrende turistnæring. Siden tredvetallet har byen også blitt et senter for diamantsliping som gir arbeidsplasser til mange av innbyggerne her.


I dag er Netanya en ferieby med masse aktivitet. Byen har dusinvis av hoteller og gjestehus, sjarmerende kaféer, restauranter med en stor bredde av smaker og stiler, motebutikker, supermarkeder, gallerier og underholdningssteder. Festivaler og andre evenementer holdes i Netanya året igjennom, og gjør byen til et livlig samlingssted


Bykjernen har en matbasar som er kjent for sine fargerike boder og eksotiske aromaer. Her finnes også et autentisk marked åpent hver uke i industriområdet hvor du kan finne klær, sko, smykker og andre varer.


Det beste trekket ved Netanya er de vakre strendene som strekker seg 12 kilometer langs byens kyst. Badestrendene har sports- og feriefasiliteter for hele familien og de er fylt med bade- og ferie-gjester hele sommeren igjennom. Ruvende over stranden står en kjede med barske klipper - de eneste av sitt slag i Israel - og langs dem går en lang promenade med flott utsikt til havet. Promenaden er en del av "Israelsveien" - en markert vandringssti som strekker seg over hele landet fra Kibbutz Dan i nord til Eilat i sør.


Netanya har en fremragende rolle i lokalhistorien. Det finnes flere interessante severdigheter så som Um Khaled Khan som daterer tilbake til Mamelukk-perioden. I den nærliggende parken står det et morbærtre som er tusen år gammelt. I Prinat Shabtai-museet kan du se en utstilling av jemenittisk folklore, og Diamantsenteret har en utstilling av diamanter og en modellminiatyr av en diamantgruve.


Naturelskere kan spasere gjennom den søndre delen av byen hvor det finnes flere store naturreservater, inkludert sverdliljereservatet, hvor det finnes en stor konsentrasjon av sjeldne lilla sverdliljer som  blomstrer i februar og mars, Nahal Poleg naturreservat som inneholder fauna som er unikt for området, og Udimreservatet hvor det finnes en kilde med skilpadder, fisk og vannfugler.

 

Sites & Attractions

 
The winery was established in 2000 and it produces approximately 6,000 bottles annually...
The winery was established in 1998 and it produces about 5,000 bottles annually. The v...
The winery was established in 2001 and it produces around 9000 bottles annually. The gr...
The winery was established in 2003 and it produces approximately 100,000 bottles annual...
The winery was established in 1999 and it produces approximately 75,000 bottles annuall...
The winery was established in 2006 and it produces approximately 4,000 bottles annually...
 

Accommodations

 
Middelhavskysten