Søk

Rosh Hanikra

Rosh Hanikras skinnende hvite klipper og den vakre strandstrekningen nedenfor er et fantastisk syn å se. Men den virkelige spenningen begynner når du setter deg inn i kabelvognen for en to minutters reise ned den 64 meter høye klippen.

På denne siden:

Rosh hanikra Som du går gjennom de kunstige tunnelene og ser grotter skåret ut av Middelhavets hamrende bølger, vil du bli gledelig overrasket over vannets mangfoldige nyanser og det dramatiske spillet av lys og skygge det kaster på veggene. De underlige lydene bølgene lager som de strømmer inn og ut av grottene gjør det lett å tro på den gamle legenden om at to forgapte elskere brukte grottene som et hemmelig møtested, og at hvis man lytter nøye etter, kan man fremdeles høre stemmen til den kommende bruden.

Rosh Hanikra er også stedet hvor Israels og Libanons grenser møtes; her kan du se tunnelen som ble utgravd i 1943 for å utvide Kairo-Haifa-jernbanen til Beirut. En kort audiovisuell presentasjon vist inne i den gamle tunnellen, forteller om stedets historie.
Ikke gå glipp av den vakre stien som krysser Rosh Hanikra-stranden og begynner nær inngangen til den gamle tunnellen (åpen på ukedager fra en annen inngang og på lørdager fra tunnellen) og den lille "tog"-turen.

Severdigheter og attraksjoner

Museum on the history of shipping in the Mediterranean basin, Red Sea and Nile River. C...
A lake in the heart of the Ha-Khula wetlands re-flooding project attracts a variety of ...
The tomb of the prophet Samuel is located in a site situated on a lofty mountain overlo...
Science museum "without walls" including interactive installations that demonstrate sci...
Perennial spring. The source of its water is rainfall in the area of the Judean mountai...
Museum relating the events at Gush Etsyon, one of the four kibbutzim on the Hebron-Jeru...

Overnatting

Hotel in the eastern part of the city on Salah e-Din Street. There are 54 rooms availab...
Guest house has four rooms, banquet hall, lobby and classrooms.
Middelhavskysten