Søk
 

 More From Region

 

Allmenn informasjon

Jerusalem
​Hva er vel ikke allerede sagt om verdens helligste by, byen som er forent, den evige stad som ble reist for første gang for tusener av år siden, med en historie som kan høres i vinden som stryker langs murene, der hver stein forteller en makeløs historie om en by som har trukket til seg millioner av troende pilegrimer i tusener av år. Slik er Jerusalem, Israels hovedstad, den eneste by i verden som har 70 navn på kjærlighet og lengsel, byen som på gamle kart er passert midt i verden og som fortsatt forgudes som en ung brud.

På denne siden:

Allmenn informasjon Jerusalem I hjertet av Jerusalem ligger gamlebyen, som er omgitt av en mur og delt inn i fire deler - jødisk, armensk, kristen og muslimsk. Innenfor murene ligger de viktige hellige stedene for de tre viktigste religionene: Vestmuren, som er hellig for jødene, Gravkirken og Klippedomen på Tempelfjellet. Plassen ved Vestmuren besøkes av millioner av tilbedere. Her, ved foten av den massive muren som er en rest av Det hellige tempel, ber man og stikker inn lapper med dypfølte ønsker i sprekkene.  Vestmuren er omgitt av andre viktige jødiske steder - Vestmurens tunneler, det unike Davidson Center, jødekvarteret med sitt storslagne Cardo og Davids borg, som tårner stolt i all sin prakt. Sør for Gamlebyen ligger Davids stad, som det gamle kanaanittiske og israelittiske Jerusalem vokste fram fra.

Jerusalem er også svært viktig for kristendommen, da Jesus Kristus levde og døde her. Bare det kristne området huser rundt 40 religiøse bygninger (kirker, klostere og pilegrimsherberger). Et av de viktigste og mest fremstående stedene i det kristne området er Via Dolorosa, "Sorgens vei", den siste veien Jesus gikk, som ifølge kristen tradisjon førte fra rettsbygningen til Golgata, er han ble korsfestet og begravd.  Mange pilgrimer kommer til Jerusalem for å gå i Jesus' fotspor langs en rute som begynner i det muslimske området, ved Løveporten, og passerer de 14 stasjonene for korset, før de ender ved Gravkirken. Mange av de viktigste kristne relikviene ligger i denne kirken, inklusive salvelsessteinen (der liket av Jesus ble lagt før begravelsen) og Jesu grav.

Sørvest for Gamlebyen ligger Zionfjellet, der Dormition-katedralen ble bygd på steder den kristne tradisjonen tror Maria tilbrakte sin siste natt. Katedralen ble bygd for rundt 100 år siden, og i kjelleren er det en statue av den sovende Maria. Ved siden av katedralen er Nattverdssalen, der jesus spiste sitt siste måltid.

Øst for Gamlebyen  ligger Oljeberget, der det er andre viktige kristne steder og flere kirker: Kristi himmelfart, Pater Noster, Dominus Flevit, Maria Magdalena, Getsemane, Lazarus og Abrahams kloster. Ifølge kristen tradisjon ligger Marias grav i Kidrondalen under Oljeberget.

I tillegg til de hellige stedene i Gamlebyen er det en rekke andre sjarmerende steder som er vel verdt et besøk. For eksempel det vidunderlige markedet, som er en stor fest for sansene. Her kan du kjøpe keramikk med armensk dekor, vakre perlekjeder, autentiske klær, broderte puter, fargerike ulltepper, stearinlys og imponerende produkter av glass, og utallige suvenirer. Fra promenaden langs toppen av Gamlebyens murer kan du se ut over Gamlebyen og Nybyen. Turer langs murene er også en populær aktivitet på kveldstid, når byens lys gjør utsikten enda mer uforglemmelig. Det armenske kvarter har sin egen unike sjarm og er vel verdt et besøk.

Byggingen av den nye byens jødiske områder begynte på slutten av det nittende århundret. Noen av bydelene har bevart sin opprinnelige pittoreske sjarm, og det er en sann glede å rusle mellom husene. Blant disse bydelene finner vi Even Yisrael, den tyske koloni, Yemin Moshe, Me'a She'arim, Makhane Yisra'el, Nakhta'ot, Nakhalat Shov'a, Ein Kerem, Komemi'ut, Rekhavia, det bukhariske kvarter, det etiopiske kvarter. Det er mange andre interessante og unike steder fra ulike perioder rundt om i byen, som Armon HaNatsiv og Promenaden, Ammuniton Hill, holocaust-minnestedet Yad Vashem , Mishkenot Sha'ananim, Korsklosteret, Eliasklosteret og KFUM-bygningen. Blant de mer moderne stedene finner vi Høyesterett, Israel-museet, Den bibelske dyrehagen, Knesset, Herzlfjellet, Makhane Yehuda-markedet, med sitt unike mangfold av spennende lyder, farger, lukter og smaker.

Unge mennesker som liker å gå ut om kvelden vil sette stor pris på Jerusalems viktigste utelivsdistrikter: Den tyske koloni, gågaten Ben Yehuda, Nakhalat Shiv'a, Shlomtsiyon HaMalka Street og det russiske området.

Museumselskere vil glede seg over å oppdage at Jerusalem har en rekke museer fulle av frodige utstillinger, som Israelmuseet, Nasjonalhistorisk museum, Bloomfield ScienseMuseum, Yad Vashem holocaustminnested, Rockefeller Museum, Bible Lands Museum, islamsk kunstmuseum, Old Yishiv Court Museum, Armensk museum og Museet for italiensk jødisk kunst.

barn vil sette pris på Tidsheisen (en interaktiv, tredimensjonal presentasjon av Jerusalems historie), den store bibelske dyrehagen, Ein Ya'el - som byr på seminarer i bibelsk kunsthåndverk, Armon HaNatsiv-tunnelene, den vakre botaniske hagen og de interaktive utstillingene i Bloomfield Science Museum.

www.jerusalem-oldcity.org.il

 

 Sites & Attractions

 
A magnificent burial monument from the 1st century BCE, attributed to Avshalom (Absalom...
Large, well-lit cave in the wall of the Old City, which was a quarry in the days of the...
Monastery of the Order of the Sisters of Zion on Via Dolorosa in the Old City. Part of ...
System of underground tunnels constituting a continuous chain of history from the times...
Spring in Nakhal Refa'im, with adjoining Ein Yael Museum, an active museum that holds i...
Interactive museum designed to bring the world of science and technology closer to chil...
 

 Accommodations

 
The guest house offers rooms with 2-6 beds. Each room has a television; some have a sma...
Hotel with over 70 various-sized rooms within walking distance of the Old City of Jerus...
The hotel is at walking distance from the Old City, and its design combines the atmosph...
Intimate hotel part of which was built in 1948. Breakfast is served in the hotel dining...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Uten navn

 
Jerusalem